... (corner)
49'

D-pupillen zaterdag, D1, 2e klasse 09

10 oktober 2015 11:30

Bij RKHVV was Elistha D1 de baas op het veld. Al na 30 seconden een grote kans, het schot miste nog kracht. Elistha deelde de lakens uit en bleef druk houden op de achterhoede van RKHVV. Ook bij de tweede grote kans stond het vizier nog niet op scherp. Na 11 minuten dan toch de verdiende voorsprong, een prima pass van Johnny en Sem die de bal geweldig aannam en koel binnen schoof. Ook in het vervolg bleef Elistha sterker en achterin hadden we weinig te duchten van de tegenstander. De mandekkers zaten er bovenop en alleen bij corners (kopballen) hadden we het lastig. Keeper Dennis pakte nog een geweldige bal. In de 26ste minuut de logische 0-2, Bram ontweek twee tackels (niet de honden) en on door de as alleen op de keeper af. Prachtig doelpunt en goed de voordeelregel toegepast door de scheidsrechter. Het spel werd vanaf deze fase wel wat minder, veel ineens wegschieten van de bal en weinig gebruik maken van de ruimte aan de zijkanten. De trainer was dus ondanks de voorsprong niet heel erg tevreden. In de tweede helft bleef het eenzelfde spelbeeld, goede fases werden afgewisseld met onrustige keuzes. Elistha bleef de betere ploeg en miste de nodige kansen of we werden afgevlagd door de grensrechter. De 0-3 van Roel op aangeven van Sem die in de diepte werd weggestuurd door een mooie dieptepass van Mila was een echt teamdoelpunt. Dat we uiteindelijk wederom een doelpunt tegen kregen uit een corner maakte ons niet echt nerveus.
Daarvoor waren de verhoudingen op het veld te duidelijk in het voordeel van Elistha.