Zwaar bevochten gelijkspel in Duiven voor de E1!

Elistha JO11-1

E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse 09

10 oktober 2015 9:45

Deze zaterdag de eerste echte uitdaging van het seizoen. Vandaag helaas zonder ons aanspeelpunt Pim die in het gips zit met zijn voet. Sterkte Pim!
DVV E2 had net als wij alle voorgaande wedstrijden gewonnen. Een pittige tegenstander dus!

En dat bleek! DVV ging furieus van start en zette ons direct onder druk. Maar de Elistha boys stonden paraat. Strijdend als een echt team kwamen we onder de druk vandaan en kregen we meer grip op het spel. Toch was het DVV dat als eerste scoorde, Owen was helaas kansloos op de inzet na een mooi uitgespeelde aanval. In het tweede gedeelte van de eerste helft pakten we het steeds beter op. Nu hadden wij de druk op DVV wat resulteerde in grote kans waarbij de keeper een overtreding maakte. Penalty benut door Silvio. Vlak voor rust namen we uit een van onze gevaarlijke corners brutaal de leiding. Met een kopbal scoorde Borre.

De tweede helft was nog niet half begonnen of we schonken DVV al twee reuze kansen. Met enig fortuin en goed keeperswerk van Franklin bleven we op de been. De toon was echter gezet, DVV wilde koste wat kost gelijk maken. Toch waren het de Elistha mannen die de 1-3 maakten. Bjarne maakt een verdedingsfout uitstekend af. In het vervolg van de wedstrijd kregen we het steeds moeilijker. DVV bleef drukken en het lukte ons niet meer om onder de druk uit te voetballen. Met veel strijd, geluk, kunst en vliegwerk en fantastisch keeperswerk van Franklin bleven we heel lang overeind. Twee minuten voor tijd viel toch het doelpunt 2-3... en kort daarna uit weer een goede DVV aanval viel ook de 3-3. Een kleine domper dat we de winst niet over de streep kregen, maar eerlijk is eerlijk: DVV verdiende minimaal een punt.

Een mooie en spannende pot tegen een sterke tegenstander. Volgende week weer een zware pot voor de boeg, dan thuis tegen DCS uit Zevenaar