... (vrije trap)

D-pupillen zaterdag, D1, 2e klasse 09

3 oktober 2015 10:00

Michael Melsasail

Een mooie en verdiende overwinning op Bemmel D2. Ook vandaag weer een mooie wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander. Wat op valt is de lengte van het speelveld, bij alle twee de teams een laatste man die er ver achter blijft en dus veel ruimte op het middenveld. In de eerste helft weten de ploegen er maar moeilijk raad mee. Het is voetballend gezien de minste wedstrijd tot nu toe van Elistha kant. Toch gaan we met 1-0 rusten, een mooie actie van Bram en een dito pass op de vrijlopende Sem, die is zijn man kwijt en schiet beheerst de 1-0 binnen. Van Bemmel vooral wat dreiging vanaf hun linksbuiten die gaandeweg de eerste helft steeds beter bespeeld wordt door Ayte. Na rust wat beter ingespeeld op de grote ruimtes op het middenveld en Elistha die wat makkelijker de weg naar het doel kan vinden. Na een overtreding op Bram geen penalty gekregen, even later alsnog een strafschop nadat Sem naar beneden werd getrokken binnen de zestien. Acne schoot de bal onberispelijk binnen. Diep in de blessuretijd nog een vrije trap voor Bemmel die er keurig binnen werd geschoten en dus 2-1. Spannend zou het niet meer worden want na 5 minuten extra tijd vond de scheidsrechter het wel welletjes. Na het douchen en een hapje blijft een groot deel van het team altijd "hangen" bij Elistha. Andere teams kijken, een maatje die fluit bij de F aanmoedigen en natuurlijk zelf een balletje trappen. Andy en Johan gaan dan met de C1 op pad en kregen later op de dag telefoon. Jesper had zijn pols gebroken en zat natuurlijk in het gips en vertelde vader Edwin erbij, je kunt straks nog een belletje verwachten, want terwijl Jesper in de gipskamer zat kwam ook keeper Tijs binnen. Wat bleek, ook hij moest in het gips met een gebroken middelvinger. Dit nieuws van die twee gasten overschaduwde toch wel het blije gevoel van de trainers over de eerste overwinning. Beterschap heren alvast namens het team.