40'
Dante Louizi (schot)

D-pupillen zaterdag, D1, 2e klasse 09

26 september 2015 12:00

Op bezoek bij onze buren, echt op bezoek dan ook, waar gelijk opviel dat niet alle velden bezet waren om die tijd. ( veldje pik dus, maar daar gaat het hier verder niet over) Op bezoek dus bij Spero D2 en Elistha neemt het heft vanaf de eerste minuut stevig in handen. Zeven minuten lang zijn we de gastheren duidelijk de baas en spelen we rond of in de zestien meter van Spero. We krijgen twee dotten van kansen, maar de rust ontbreekt om hem binnen te schieten. Dan komt Spero voor het eerst in de aanval en we moeten (wel heel makkelijk) een corner toestaan, boem 1-0. Je ziet het team schrikken want dit is zo onnodig, een achterstand tegen deze fysiek sterke tegenstander. De wedstrijd is dan ook gelijk meer in evenwicht, Spero put vertrouwen uit deze goal en Elistha is wat onzorgvuldig, te gehaast. Toch zou Elistha nog voor rust een dot krijgen, dot nummer drie, helaas weer geen doelpunt. Onze keeper Tijs komt maar zelden in actie. In de rust wat puntjes op de i gezet door de trainers en we hebben er vertrouwen in dat de punten mee naar Elistha gaan. Voetballend zijn we immers prima in staat om de tegenstander onze wil op te leggen.
De eerste minuten voor rust nog wat plaagstootjes van Spero maar dan neemt Elistha de regie over. Met veel druk op de bal en goed samenspel gaat Elistha op jacht naar de gelijkmaker. In de 10e minuut schiet Dante de bal onderin de hoek en we staan weer gelijk. We gaan vol door voor de winst en krijgen drie a vier kansen op de volle buit, maar we zijn wat ongelukkig in de afronding  of de keeper en verdediging van Spero staan goed. In E laatste minuut twee grote kansen, eerst Elistha die middels een counter denkt te gaan winnen. Geen goal en in de tegenaanval een soortgelijke situatie, het zal toch niet?? Tijs heeft de bal veilig in de handen en wat zou dat ook onterecht zijn geweest. Een punt, tja wat moeten we ermee? In ieder geval weer een prima wedstrijd gespeeld, dat is meer waard dan het aantal punten.