... (penalty)

D-pupillen zaterdag, D1, 2e klasse 09

19 september 2015 10:30

Hans Meeuwsen

Weer een leerzame wedstrijd voor onze D1, een prima tegenstander en prima spel van de oranje hemden. Individueel wat meer kwaliteit bij de tegenstander, maar als team en met tomeloze inzet kon Elistha hier goed mee overweg. De openingsminuten gingen redelijk gelijk op en bij de tweede kans van Elistha was het raak. Voor het eerst in deze competitie een voorsprong. De gasten namen na dit doelpunt wat meer initiatief en Elistha kreeg wat meer moeite om de bal in de ploeg te houden. De gelijkmaker viel in de blessuretijd van de eerste helft, we konden de bal niet in de ploeg houden en de centrale middenvelder van ESA liet zijn klasse zien. Na rust wat meer lef bij Elistha en wat meer balbezit op de helft van de tegenstander. De 2-1 voorsprong was op dat moment niet eens onverwacht. Elistha toonde wat meer aanvalsdrang en kon nu ook in balbezit wat langer op de helft van de tegenstander de bal rondspelen. de wedstrijd was prima in evenwicht en zowel de gelijkmaker maar zeker ook de beslissing had in de tweede helft kunnen vallen. Zuur was het dat er een Penalty voor nodig was voor ESA om op gelijke hoogte te komen. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd leek een tweede penalty voor de gasten zelfs een onverdiende nederlaag op te leveren, gelukkig schoot men over en dus pakten we het eerste punt.