Verdiende maar leerzame nederlaag voor onze D1

3 - 0

Elistha JO13-1

D-pupillen zaterdag, D1, 2e klasse 09

12 september 2015 12:15

Bij de Arnhemse Boys leed onze D1 een 3-0 nederlaag in de eerste wedstrijd van het seizoen. Al snel in de wedstrijd bleek dat we vandaag een sterke tegenstander hadden getroffen. Met goed veldspel van achteruit rolden de aanvallen op ons af. Maar Elistha verdedigde prima en probeerde via de counter gevaar te stichten. Zoals eerder aangegeven, de Boys waren sterker, fysiek een maatje groter, tactisch zelfs twee maatjes groter. Geen schande, we weten waar we mee aan de slag moeten de komende tijd. Voor rust dus veel verdedigen en loeren op de counter, via die counter kregen we voor rust drie dotten van kansen, helaas leverden deze kansen geen doelpunten op. De grootste kans voor de gastheren viel te noteren in de eerste minuut, de bal ging over. Na rust hetzelfde spelbeeld, de Boys hadden een penalty nodig om op voorsprong te komen. Even later een tweede doelpunt en de wedstrijd leek beslist. Maar Elistha bleef strijden voor iedere bal en kreeg de ideale mogelijkheid om via een penalty terug in de wedstrijd te komen, helaas ging de bal over het doel. In de laatste fase van de 2e helft waren de Oranjemannen moegestreden en kreeg de gastheer nog enkele kansen. Hieruit viel de 3-0, ondanks de nederlaag toch met een redelijk gevoel naar huis. Verliezen van een betere tegenstander is geen schande.