... (schot)
37'

F-pupillen, F1, Groep 2 F 2e klas Regio 3

16 mei 2015 9:30

Na het behalen van het kampioenschap staat F1 voor de andere uitdaging: de finale van de KNVB beker District Oost. Helaas zonder Borre, op vakantie in Portugal spreekt hij een succeswens in voor zijn team. Met één wissel en Owen als keeper begint Elistha scherp aan de wedstrijd. In de tweede minuut ziet Cas een kans, de bal gaat naast, even later schiet Silvio op doel, de keeper van OVC redt. In de vierde minuut is het schot van Silvio wel raak. Tygo schiet over en de bal van Mauro belandt in handen van de OVC-keeper. De mannetjes in paars-blauwgesteepte shirts willen net zo goed winnen, ze worden feller. Owen stopt hun eerste schot. Dan komt Silvio opzetten en stift de bal prachtig in het doel. 0-2 is een prettige stand in deze fase van de wedstrijd. OVC helpt die droom in een paar minuten om zeep door twee treffers. Ze schieten nog een keer naast, ook het schot van Cas beland net naast het doel. We gaan de rust in met een gelijkspel.

Marco en Dennis geven de mannen een broodnodige peptalk, Vince gaat het doel bewaken in de tweede helft. Verdediger Twan G. zet precies op tijd een sliding in, voordat de spits van OVC uit kan halen. De bal rolt weer op de goede kant van het veld, maar wil er niet meer in. In de 30e minuut stopt Vince een schot. Mauro scoort kort daarna een prachtige goal; een afgeslagen aanval na een corner. F1 staat weer voor, is het nog geen tijd? De strijd blijkt nog niet gestreden als Vince een hard schot van OVC niet kan stoppen. Onze mannen zetten nog eens aan, Twan H. krijgt de bal voor het doel, maar niet erin. Dan klinkt het fluitsignaal en komt het aan op penalty's nemen en de zenuwen in bedwang houden.

Owen gaat weer keepen. Silvio is als eerste aan de beurt: hij schiet strak in de hoek. OVC schiet ook raak. Het schot van Mauro ligt keurig in het net, de volgende van OVC niet. De penalty van Tygo gaat helaas naast. Die van OVC is raak. Het staat weer gelijk: 2-2. Twan Hofman is aan de beurt: een mooie treffer. OVC mikt ook goed: 3-3. De bal op de schoen van Cas gaat helaas naast. Het wordt steeds spannender, want OVC schiet ook mis. Nu staat onze blonde held Twan Gesink oog in oog met de OVC keeper. Hij neemt een aanloop en koelbloedig schiet hij raak. Owen stopt de laatste bal van OVC. Hij weet dat het genoeg is voor de beker, en vliegt opgelucht van zijn doel vandaan om met zijn teamgenoten een ererondje over het veld te rennen. Wat een held. Wat een superteam.
Bij trainers en ouders valt ook de spanning weg. Het was een bloedstollende wedstrijd, maar het is F1 weer gelukt.

Na afloop krijgen de mannen een groot feest op De Pas. F2 is kampioen geworden in de competitie, beide teams worden geëerd. Ze krijgen applaus, cake met slagroom, kinderchampagne en frietjes. De prijzen worden uitgereikt door Lucas Janssen. F1 heeft geschiedenis geschreven voor Elistha. We zijn trots op Mauro, Tygo, Borre, Cas, Silvio, Twan H., Twan G., Owen, Vince en trainers Marco en Dennis, die alles uit dit seizoen hebben gehaald wat mogelijk is. Nu lekker nagenieten.