Sven Peters (intikker)
69'

13 april 2015 19:30

Albert van Kleef

Voetballes voor de buren, een wedstrijd waar lang naar is uitgekeken. Een wedstrijd waaraan de gasten niet graag herinnerd zullen worden. Al weken leefden de jongens, buiten het veld klasgenoten, buurtgenoten en vrienden, naar deze wedstrijd toe. Aan het begin van het seizoen, in de beker, een spannende 4-3 overwinning voor de C1. Slecht spel, veel bezig met winnen en weinig met goed voetballen. Het gaf Spero het gevoel dat er revanche te halen was deze avond. Maar al heel snel bleek Elistha enkele maten te groot. Spero zette vroeg druk maar Elistha voetbalde er rustig onderuit, kreeg ruimte voor een diepe bal en hop GOAL. We waren nog geen minuut onderweg. In de derde minuut al 2-0 en Spero zag de bal alleen bij de aftrap, verder was het Elistha dat de bal soepel rond liet gaan. Na 10 minuten stond er al 4-0 op het scorebord en Spero kwam voor het eerst opzetten, dit leverde een corner en vervolgens een penalty op. 4-1 na elf minuten, Elistha was geen enkel moment onder de indruk en bleef alles bepalend op het veld. Met het inbrengen van een fysiek sterke spits leek Spero wat meer mee te gaan doen, maar dat was slechts schijn. Achterin werden geen cadeautjes uitgedeeld en Spero mocht blij zijn dat het met 5-1 mocht gaan rusten. Als Spero al hoop had op een betere 2e helft dan ging die waarschijnlijk binnen 1 minuut weer verloren. Uit wederom een geweldig genomen standaardsituatie scoorden we een prima doelpunt. Elistha bleef spelen met Spero en de teller stokte bij 12-1. Elistha bleef geconcentreerd, speelde de beste wedstrijd van het seizoen en liet zien enorme progressie te hebben gemaakt in het lopende seizoen.