Tygo Peters (kopbal)
Assist: Cas Stevens

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 4

18 april 2015 8:30

Om 8.15 uur lopen acht mannetjes in oranje en één in geel zich warm op Sportpark Ressen, op eigen initiatief, geconcentreerd naast elkaar. Als het fluitsignaal klinkt begint Elistha scherp, de fraaie openingstreffer komt op naam van Mauro. In de zevende minuut is de eerste kans voor Bemmel, keeper Vince stopt de bal. De thuisploeg wordt feller, ze gaan meer in de aanval, één schot gaat naast, de ander in het zijnet, tussendoor valt de harde gelijkmaker. F1 zakt wat terug in tempo. Borre kiest de vrije ruimte aan de zijkant en komt tekort om te kunnen scoren. Twan G. verdedigt goed, Silvio en Owen lopen de gaten dicht. Vince laat zich niet uit het veld slaan door de rode mannetjes, voor rust (1-1) duikt hij en voorkomt twee tegendoelpunten.

In de tweede helft laat Elistha weer goed en verzorgd samenspel zien. Er wordt hard gewerkt, die inzet wordt beloond. Twan H. neemt een prima corner, Tygo krijgt de bal en Cas schiet raak. Bemmel blijft aanvallen, hun schot gaat over, kort daarna redt Vince. Vanaf de 26e minuut laat F1 mooie acties zien: Tygo schiet keihard op doel, net naast. Dan onderschept Borre tot drie keer toe de bal van Bemmel, hij geeft niet op, voordat hij naar Tygo kan passen: die schiet snoeihard raak. Daarna krijgt Mauro de bal en ineens staat het 1-4. Ook het vijfde doelpunt is een juweeltje: een strakke corner van Cas belandt via het hoofd van Tygo in het netje. Bemmel is moegestreden, ook al moet Vince nog een keer in actie komen. In de laatste minuten komt Mauro nog twee keer in de buurt van het doel, dan zit de tijd erop.

F1 wint weer door inzet, plezier in voetballen en de goede trainingen van Marco en Dennis. Nu wordt het spannend: volgende week thuis de derby tegen Spero F1.