47'
49'

E-pupillen zaterdag, E1, 1e klasse 02

2 mei 2015 12:00

In de eerste 25 minuten had de E1 de handen meer dan vol aan de gasten uit Oosterhout. De tegenstander zette erg vroeg druk en we hadden moeite om het spel te maken, OSC had het meeste balbezit op onze helft. Maar verdedigend hadden we de zaken goed in orde, kansen vielen er voor de tegenstander nauwelijks te noteren of je moet afstandschoten tellen. Elistha was in de counter wel een paar keer dreigend, maar of de laatste bal was niet goed of we stonden niet op de juiste plaats. Dus was er veel strijd en leek het op een 0-0 af te stevenen bij de rust. Toch ging Elistha met een voorsprong de rust in, een lange uittrap van keeper Tijs (opbouwen werd veelal onmogelijk gemaakt door het zeer kort zittende OSC) viel tussen laatste man en keeper en Mila gebruikte zijn lichaam goed en kon laag in de verre hoek scoren. Na de rust een snelle tegenvaller voor Elistha, de gasten kwamen op gelijke hoogte. De strijd om plaats drie was nog lang niet gestreden. Elistha schrok en zette een tandje bij, met een lange bal van wederom Tijs kwam de laatste linie van OSC opnieuw in de problemen, Mila ontdeed zich handig van de laatste man en zag de keeper uitkomen. Met een prachtig lob verschalkte hij de lange doelman en Elistha stond opnieuw op voorsprong. In het vervolg was Elistha niet meer te stuiten en het speelde de beste tweede helft van het seizoen. Achterin gaven de jongens geen centimeter ruimte meer weg en wonnen alle duels en de passing was bijna 100% nauwkeurig. De ene na de andere prachtige aanval rolde op het doel van OSC af. Jedidja ronde af via de binnenkant van de paal, Mila scoorde zijn derde op aangeven van Ayte en dezelfde Ayte stelde even later Jesper in staat om te scoren. Een prachtige counter leverde ons zesde doelpunt op (Jedidja) en als laatste schoot de mee opgekomen Ayte prachtig de zevende binnen. De overwinning viel hiermee wat ruim uit maar was dik en dik verdiend. Veel strijd, goed voetbal en een niet aflatende inzet. Vaak worden doelpuntenmakers en assistgevers genoemd, maar zonder de jongens die de ballen veroveren kan geen team, dus ook de complimenten voor Kay, Nathan en Reno die de tegenstander met huid en haar opvreten, iedere week weer. Daarbij kunnen al deze jongens heel goed voetballen, tel daarbij de slimheid van Bjarne iedereen heeft zijn verdiende vermelding in dit wedstrijdverslag gehad.