Assist: Borre Heij

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 4

9 mei 2015 12:00

Mike Broens

Op deze belangrijke dag, F1 kan kampioen worden, starten onze helden tegen AWC F2 uit Wijchen, met Mike Broens als vertrouwde jeugdscheidsrechter. Er waait een stevige wind, er staan veel supporters langs de lijn en F1 begint gretig, al hebben ze wind tegen. De eerste kans is voor de gasten, keeper Owen kan de bal met gemak stoppen. Dan passt Cas goed naar Twan H., zijn schot gaat naast. Een minuut later is het Tygo die hard op doel schiet, je ziet de bal in de lucht van richting veranderen, ook die belandt naast het doel. Eén troost: in de tweede helft heeft F1 de wind mee. De openingstreffer is een eigen doelpunt van AWC, na een corner van Twan H. In de 11e minuut stift Silvio de bal op de lat, in de rebound schiet Tygo raak.
Onze mannen blijven dominant overspelen. Schoten op doel van Mauro, Tygo en Borre gaan naast of over. AWC komt bijna niet door onze verdediging heen, niet voor niets heeft Elistha maar 17 tegendoelpunten in de competitie. Net voor rust neemt Borre de bal goed mee via de achterlijn, de wind en drie opa's versperren zijn weg naar het doel. Bij rust blijft het 2-0.

De spelers en trainers voelen wat minder spanning, nu is het zaak om alert te blijven en niets weg te geven. Owen wisselt zijn keepersshirt met Vince. Na de peptalk in de kring op het veld gaan ze na het fluitsignaal weer als een speer over het veld. Onze spelers voelen de wind in de rug, nu lijkt het gemakkelijker om doelpunten te maken. Silvio passeert twee groen/witte mannetjes en gaat op zijn doel af, het F2 keepertje ziet de bui al hangen. Kort daarna ziet Mauro zijn kans, het is een prachtig schot. Twee minuten later is het weer Tygo, hij is vandaag in topvorm, die na een mooie solo raak schiet. AWC is nogal fysiek en geeft zich niet zomaar gewonnen. Vince redt in de 29e en 39e minuut. Borre schiet net naast in de 31e minuut en Silvio krijgt een vrije trap na een overtreding. Het zesde doelpunt is een juweeltje van spits Mauro, na een goede pass van Borre.

Het is de mannen van F1 weer gelukt om met goed samenspel te winnen. Tijdens het penaltyschieten worden alvast oranje rookbommen afgestoken, de Elistha fans laten zich horen en feliciteren elkaar. In de kleedkamer gaat de euforie verder, de boys krijgen een kampioensshirt, het zwart/oranje kleurt mooi bij de trainingspakken van sponsor Stoeigras Nederland. In de kantine houdt voorzitter Martin de Goey een toespraak, hij noemt F1 de spelers van de toekomst. Ze krijgen een voor een de felicitaties, een medaille en de wisselbeker in handen. Sinds de oprichting van S.C. Elistha, op 31 juli 1926, is er nog nooit een F-team in één seizoen twee keer kampioen geworden in deze hoge klasse.
Het najaarskampioenschap in de 2e klasse werd op 29 november 2014 behaald. Na de winterstop is er goed getraind, F1 wint negen van de elf wedstrijden in de 1e klasse. Goed genoeg om de eerste voorjaarskampioen van 2015 te worden. Union F1 en Spero F1 kunnen medekampioen worden, mits zij hun laatste wedstrijden winnen.

Vandaag is het voor Elistha feest: onze jongens krijgen applaus, snoep, oranje (kinder)champagne, en ze worden naar het centrum gereden in de versierde huifkar, op naar het stadhuis waar de foto met de beker en het kampioensbord wordt gemaakt. Trainers Marco en Dennis glunderen net zo hard mee, zij hebben van Mauro, Tygo, Borre, Cas, Silvio, Twan H., Twan G., Owen en Vince dit seizoen betere voetballers gemaakt.
F1 is getransformeerd tot superteam. En het kan nog mooier worden: volgende week spelen ze de finale van de KNVB beker.