31'
38'

C-junioren zaterdag, C2, 4e klasse 08

11 oktober 2014 14:00

Elistha C2 speelde zaterdag tegen Orion C6. Orion stond laatste met nog 0 punten, het leek dan ook een simpele overwinning te worden. Na 8 minuten spelen stond het al 2-0. Echter het liep anders in de 15e minuut scoorde Orion de aansluitingstreffer en vanaf de 26e tot 30e minuut scoorde ze nog 3 maal. Elistha was totaal de kluts kwijt, in de 31e minuut kwam er weer wat hoop toen Niek rechtdoor de 16 in wilde rennen. Echter net buiten de 16 meterlijn werd hij onderuit geschopt. 5 minuten straf voor de Orion speler en een vrije trap. Deze vrije trap werd prachtig in de kruising geschoten door Bob. De scheids maakte wel een foutje door de verkeerde speler eruit te sturen. Voor het zeer sportieve Orion was dit geen probleem. Ruststand dus 3-4 en in de 38e minuut werd het al gauw 4-4 door Tijn. Het spel golfde op en neer en het was Orion die opnieuw op voorsprong kwam. Het leek erop dat Orion met de winst weg ging maar Niek sprinte weer op de keeper af en tikte de bal binnen, 5-5.
Nog 9 minuten te spelen Elistha vol in de aanval en dan laat je achterin ruimte vrij en het was dan ook te verwachten dat Orion ging scoren en dat gebeurde in de 65 minuut. Elistha had geen vermogen meer om opnieuw gelijk te komen en verloor dan ook. Jammer weer geen punten maar aardig gespeeld. Dan maar de beker winnen.

Dan wel een kritische noot, er was een gastouder aanwezig die het nodig vond om een spelertje van Elistha nog al mondig aan te pakken. Het spelertje verliet dan ook huilend het veld. Deze ouder moet wel weten dat Elistha C2 voor hun plezier voetballen en als ze veel kwaliteiten hadden gehad, hadden ze wel hoger gevoetbald. Dit is niet nodig, laat dit aan de leiding over. Aanmoedigen en niet iemand de grond in boren.

Jongens veel succes zaterdag tegen Trekvogels voor de beker.