C-junioren zaterdag, C1, 2e klasse 05

13 september 2014 14:00

Scheidsrechter

Kevin van Bronswijk

Onze eerste competitiewedstijd tegen Eldenia C4. In de beker hadden we al tegen Eldenia C2 gespeeld en het bleek een vergelijkbare tegenstander te zijn. Wat we vooraf gezegd hadden is dat we zulke tegenstanders zeker niet moeten onderschatten en juist elkaar de bal moeten gunnen en de ruimtes zo groot mogelijk moeten houden zodat we de bal het  werk konden laten doen. Dat was ons manco tegen Eldenia C2 en daar hadden ze nu van geleerd omdat er nu duidelijk meer rekening werd gehouden met bovenstaande. Binnen 10 minuten was het al 2-0 voor Elistha en de tegenstander had direct door dat er in Elst weinig te halen viel.  De doelpuntenmakers waren Daniel en Sam. Vooral de goal van Sam was zeer mooi om te zien. Een mooie boogbal over de keeper heen. Vlak voor rust werd er nog door Omid gescoord.

De tweede helft bleef Elistha geconcentreerd en had door dat ze als team moesten spelen door ruimtes groot te houden waardoor de doelpunten vanzelf vielen. Elkaar de bal gunnen en zorgen dat er vanuit een goede opbouw de spitsen aan het werk werden gezet. Dat is redelijk goed gelukt de tweede helft en uiteindelijk liep de score uit naar 8-0 voor Elistha. De doelpuntenmakers waren Omid, Sam, Carlito, Omid en Sven. Er zaten goals bij waarbij er over drie schijven van achteruit en vanuit het middenveld de ballen bij de spitsen kwamen. Naar mijn mening had dat nog wel wat vaker moeten gebeuren maar al met al mogen we tevreden zijn.