Nick Lewe (intikker)
Assist: Bob Hendriks

C-junioren, C2, Groep 22 24

6 september 2014 13:15

Elistha C2 is een ronde verder in de knvb beker. Ze speelde vandaag tegen Brakkenstein om winst in de poule. Beide teams waren nog ongeslagen, en we verwachten dus een spannende pot voetbal. Elistha had maar 11 spelers waarvan Luc ook nog geblesseerd was. De wedstrijd begon voortreffelijk voor onze boys, al in de 1e minuut werd Nick weggestuurd door Luca. Nick wist wel raad met deze kans 0-1. Zeer gunstig dus want Elistha had ook nog een beter doelsaldo, dus de nijmegenaren moesten zeker 2 x scoren. Maar gaande weg werd duidelijk dat het middenveld van Elistha werd overlopen. Dit kwam niet doordat die van Brakkenstein beter waren, maar die van Elistha gaven niet thuis en vooral Bob niet. Ook de scheids probeerde Brakkenstein wat te helpen, maar ook dat hielp niet want Tom hield zijn doel schoon en de verdedigers gaven ook al weinig weg.
De 2e helft werd het middenveld wat anders neergezet, en dat was een slimme zet van de tech. staf., Iwan heerste als midmid en Bob hoefde niet meer achter zijn tegenstander aan. Toch wilde scheids nog even de aandacht en gaf Brakkenstein maar een penalty kado. Echter was een speler van de thuisclub sportief en schoot de bal over(dit was vast niet zijn bedoeling). Aanvoerder Bob werd nu ook opeens wakker, dit resulteerde in een geweldige dieptebal van Bob, waar Niek op door ging, zijn schoot passeerde de keeper en rolde richting lijn. Nick nam geen risico en knalde de bal tegen de touwen 0-2. Nu was het tegenhouden en met een lange bal onze snelle spitsen bereiken. Dit lukte een paar keer maar de kansen werden om zeep geholpen. Brakkenstein bleef maar drukken maar de verdediging wist van geen wijken, en kwam er toch een bal door dan stond Tom zijn mannetje. Na 4 minuten blessuretijd???, werd er afgefloten en plaatste de C2 zich bij de laatste 16.