49'
Dante Louizi (schot)

E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse 07

5 oktober 2013 8:30

Zaterdag was voor ons de eerste echte krachtmeting met ESA E3, die tot dusver ook nog ongeslagen waren. De jongens in de aanloop naar de wedstrijd toe al op scherp gezet tijdens de training. Nog even doorgesproken waar het in dit soort wedstrijden om draait en dat we als team het veld in moesten gaan.
We moesten ze vroeg aanpakken en niet laten voetballen. Het was al snel duidelijk dat dit een lastig potje zou worden. ESA begon sterk en kreeg wat kleine kansjes. ESA kwam met 1-0 voor door een misverstand tussen keeper Dennis en Dante en door het gladde veld gleed de bal zomaar in eigen goal. We moesten de jongens allert houden en langzaamaan kregen we onze eerste grote kansen. Bram was eerst een beetje ongelukkig in de afwerking, maar bij een van zijn doelpogingen gaf Micha het beslissende tikje. 1-1.
Maar zoals vaker als wij scoren, we moesten gelijk weer bij de les zijn. Het spel golfde snel op en neer en er werd af en toe hard getackeld, vooral door het fysiek iets hardere ESA.
Zij kwamen toch weer op 2-1 voor en we hadden de rust hard nodig. We hadden slechts 1 wissel (Sem ontbrak) en de jongens zaten er af en toe flink doorheen. Na een paptalk gingen de mannen weer vol goede moed de wei in. Het duurde ook niet lang voordat via een mooie aanval Lars het beslissende pasje naar Roel gaf die knap scoorde. 2-2. We gingen er voor en door goed vooruit te verdedigen namen we het initiatief even over. ESA stond onder druk en maakte ook zo een eigen goal. 2-3 voor. Maar toch kwam ESA weer op 3-3. Maar Elistha bleef op de winst spelen en via een aanval over veel schijven, gaf Tom de bal in de loop met Micha mee, die knap van afstand binnenschoot. 3-4 voor. Het thuisspelende ESA had met 3 wissels iets meer adem en kwam door 2 goals weer op 5-4 voor. Met nog 5 minuten spelen gaven de jongens met hun laatste krachten nog een beetje gas en met een mooie bal van Bram die op de lat uiteenspatte werd de tegenstander verder teruggedrongen. Het was Dante die zijn tegenstander en keeper uitspeelde en knap binnenschoot 5-5. De scheidsrechter floot snel af. Dit was een wedstrijd om van te smullen, zo spannend. De jongens hebben hard gevochten en dit was een dik verdiend punt.

Namens de ouders en trainers, jongens BEDANKT voor deze mooie wedstrijd!