42'
45'

E-pupillen, E1, Groep 3 2

31 augustus 2013 9:30

Afgelopen zaterdag speelden we onze 2e bekerwedstrijd, bij OSC in Oosterhout. Voorafgaand aan de wedstrijd moesten we 1 minuut stil staan bij het overlijden van een van de OSC-leden. Dit deden de jongens zoals het hoorde.
Maar vanaf het 1e fluitsignaal was de tegenstander feller, attenter en combineerden ze goed. Dit zou een lastig potje worden, zagen we al snel. Onze Dennis had gelijk veel te doen en had knappe reddingen nodig om de nul te houden. Na een minuut of 10 viel de bal bij de 1e paal binnen uit een corner. Maar uit de eerste de beste counter scoorde Dante knap van afstand met een vlammend schot de gelijkmaker. De toon was gezet, ze moesten met ons ook rekening houden. We werden telkens goed vastgezet, waardoor Dennis veelvuldig de bal moest uittrappen. Maar daar wisten ze bij OSC wel raad mee. In 10 minuten tijd kregen we er drie om de oren. Net voor de rust verkleinde Bram de achterstand tot 4-2 met een bekeken schot.
Na een peptalk waren onze jongens de 2e helft beter uitgeslapen en het spel golfde snel op en neer. Er werd nu wel beter geknokt en gecombineerd. Helaas, na 10 minuten verloren we Bram met een blessure en moest Tom (licht geblesseerd) wat vaker het veld in. Uit een knappe vrije trap viel de bal net onder de lat, jammer genoeg kon Dennis er niet bij en via een been van onze verdediger viel de volgende bal ook over Dennis heen en stonden we plots met 6-2 achter. Ook werd het eerste nog 7-2, voordat Sem uit een knappe solo de bal prachtig in de verre hoek draaide. Eindstand 7-3.
Dit was een potje waar we hoop ik iets van geleerd hebben en waar we op de training de komende weken aandacht aan gaan besteden. Volgende week zaterdag de 1e competitie-wedstrijd thuis. We bedanken Jesper (E2) dat hij 2x bij ons wilde meespelen, dit deed hij zeer goed.