28'
40'

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 05

6 april 2013 10:45

Met een prima 2-4 overwinning op Orion heeft Elistha F1 zich in de top drie van de eerste klasse 05 gemeld. Hoewel Orion kort voor rust terug kwam van een 0-2 achterstand, was de overwinning eigenlijk geen moment in gevaar.

Elistha begon goed aan de wedstrijd. Keeper Thijs koos veelal voor de lange bal en wist daarmee de spitsen, Jedidja, Mila, Jaro en Jesper goed te bereiken. Toch duurde het een minuut of 10 voor de 0-1 op het scorebord stond. Met een prima schot scoorde Jedidja.

Toen na 17 minuten Jedidja de 0-2 maakte, leek de wedstrijd beslist, maar twee minuten later stond het 2-2. Met die stand werd even later ook gerust.

Elistha was door de gelijkmaker niet van slag gebracht en zocht ook in de tweede helft de aanval. De verdeging, met Kay, Ayte, Pim en Nathan stond goed en gaf weinig weg. Aan Elisthakant vond Jedidja nog twee keer het net. Een verdiende overwinning was het resultaat.

Door de overwinning heeft de F1 nu 10 punten uit 5 wedstrijden. Vooraf werd gevreesd dat de F1 misschien wel niet mee zou kunnen op dit hoge niveau. Het tegendeel is echter waar. Individuele kwaliteit, inzet en inzicht maar vooral ook het goede collectief, zorgen ervoor dat de F1 elke keer weer verrast. Een kampioenschap lijkt wat hoog gegrepen, maar een plek bij de eerste vier zit er zeker in.