3 - 4

Alverna F1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 05

3 april 2013 18:30

De eerste nederlaag van de F1 is een feit. Het sterke Alverna trok, ondanks dat Elistha in de tweede helft goed terugkwam, met 3-4 aan het langste eind.

Op een koud en zeer winderig sportpark De Pas troffen de F1's van SC Elistha en Alverna zich op woensdagavond. Het was Alverna dat als beste uit de startblokken kwam. Elistha had in de eerste helft weinig in te brengen en Alverna liep uit naar 0-2. Toen het op slag van rust uit een corner ook nog 0-3 werd, leek de wedstrijd gespeeld. Elistha had schijnbaar meer last van de kou en de wind en enkele spelers leken dan ook niet helemaal met hun hoofd erbij. Bovendien blesseerde Pim zich al in de eerste helft, waardoor hij niet meer in staat was om op 100% te spelen.

In de tweede helft begon Elistha fel. Met een prachtig schot zette Mila de 1-3 op het scorebord. Elistha zocht fanatiek naar de aansluitingstreffer. Zo fanatiek zelfs dat bij een corner voor Alverna er meer spelers bij de middellijn leken te staan dan in de doelmond. De corner kwam voor de voeten van een speler van Alverna die volledig vrijstaand de bal naast Thijs kon plaatsen: 1-4.

Hoewel ook Jedidja met een blessure een tijdje naar de kant moest, gaf Elistha niet op. Keer op keer werd de aanval gezocht. De verdedigers Kay, Jesper, Jaro en Pim (die in de tweede helft een linie naar achteren geschoven was) ondersteunden de aanvallers Mila, Ayte en Jedidja in de strijd naar voren. Omdat opbouwen moeilijk was trapte keeper Thijs vaak de lange bal. Door de harde wind was het echter telkens een verrassing waar die terecht kwam.

Uiteindelijk wist Mila nog twee keer te scoren, maar het derde doelpunt kwam te laat. Ondanks het wat matige begin had Elistha op basis van het spel en de inzet in de tweede helft misschien nog wel een puntje verdiend, maar met nog een minuut op de klok speelde Alverna de wedstrijd professioneel uit.