1 - 2

Elistha JO9-1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 05

2 maart 2013 12:00

Elistha F1 heeft bij het debuut in de eerste klass metee een zege geboekt. In Lindenholt werd SCE F2 verrassend met 1-2 verslagen. Verrassend omdat de oranjemannen weten dat elk punt in deze hoge klasse meegenomen is en omdat SCE F2 haar eerste wedstrijd al gewonnen had.

De trainingsstaf van de F1 koos bewust voor een iets defensievere aanpak, waarbij de tegenstander op eigen helft werd opgevangen. Verdedigend  had dit zekker succes. Nathan, Kay, Ayte en Jaro zorgden er achterin voor dat SCE ondanks veelvuldig balbezit geen echte uitgespeelde kansen wist te krijgen. Op het mooie pupillen-kunstgrasveld kwam het enige gevaar dan ook van schoten uit de tweede lijn. De uitstekend keepende Thijs raakte daar echter niet van onder de indruk.

Het nadeel van de verdedigende tactiek was wel dat het moeilijk was om de spitsen, Mila, Pim, Jesper en Jedidja, te bereiken. De opbouw werd daarom vaak overgeslagen. Keeper Thijs koos veel voor de lange bal, die echter meestal een prooi voor de verdediging van SCE was. Net voor rust was het dan ineens toch raak. Jedidja speelde zichzelf vrij en rondde beheerst af.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. SCE drong aan, krijg weinig echte kansen en Elistha loerde op de counter. Na een half uur spelen lag dan toch de 1-1 in de touwen. De verdediging kreeg de bal niet onder controle, de schedsrechter gaf voordeel bij een handsbal en in de scrimmage zorgde SCE voor de verdiende gelijkmaker.

SCE ging voor de winst, maar ook Elistha kreeg enkele kansen met name uit counters. In de laatste minuut viel de beslissing. Jedidja draaide een corner van links scherp voor het doel en de keeper van SCE zag de bal via zijn eigen handen tot zijn schrik in het dak van het doel belanden.

De eerste punten geven het team uiteraard vertrouwen voor de rest van het seizoen in deze zware, Nijmeegse klasse, met zeer aansprekende tegenstanders, zoals de F1 van De Treffers. Aan een eventueel kampioenschap op dit niveau denkt niemand, maar het is al een geweldige prestatie als het team punten haalt en niet met grote cijfers van de mat wordt gespeeld. De spelers weten dat dat alleen kan met goed samenspel en keihard werken. En juist die tomeloze inzet legde de basis voor de mooie overwinning in Lindenholt.