...
49'

E-Pupillen (najaar), E2, 3e klasse 16

5 november 2011 8:30

Elistha E2 heeft zaterdag met 6-3 verloren van ESA E10. Elistha kwam in de eerste helft op een 0-2 voorsprong via prima doelpunten van Jori en Kaan, maar zag ESA nog voor rust op gelijke hoogte komen. Elistha was via een Barcelona achtige aanval (5 spelers die de bal in een keer raken doortikten (Nathan-Dani-Kaan-Barend-Jori) nog dicht bij de 2-3, maar de afronding was net te zacht om echt gevaarlijk te zijn voor de keeper van ESA.

Elistha werkte hard in een leuke en gelijkopgaande wedstrijd. Soms zelfs zo hard dat de piijp helemaal leeg was. In de tweede helft verruilde Revelino zijn plek onder de lat voor de moeigerende Stijn, die dus voor het eerst het doel van de E2 kon verdedigen. En hoe. Stijn liet meteen zien dat hij niet zomaar te passeren is en redde een aantal keren fraai.

Het hard werken werd beloond door een fraaie combinatieaanval. Waarbij Levi Nathan wist te vinden. Nathan een prima bal op Kaan gaf en Kaan uiteindelijk Jord vrijspeelde die op de keeper af kon gaan en met twee verdedigers in zijn rug genadeloos afronde: 2-3.

Toch kwam ESA weer terug in de wedstrijd. De vermoeidheid bij de verdedigers van Elistha leek toe te staan en ESA had met 4 wisselspelers telkens de mogelijkheid om vers bloed in het team te brengen. Elistha kreeg nog een buitenkansje toen een schot van Barend vanaf de zijlijn door Jori via een fraai volley / hakje werd binnengetikt, maar de bal belande net op de paal.

ESA drukte door en kwam op 3-4. Fabian en Pepijn stuurden hun mannen in een uiterste alles of niets poging de laatste minuten massaal naar voren. Dit leide tot een uitgelezen kans voor Revelino na prima voorbereidend werk van Jori die drie verdedigers van zich af wist te slaan. Revelino haalde de trekker snoeihard over, maar zijn schot ging over.

In de laatste minuten bleef Elistha op zoek naar een gelijkmaker, maar de ruimtes achterin waren te groot. Tot twee keer toe wist ESA daar van te profiteren. Stijn was in beide gevallen volkomen kansloos zodat de uitslag uiteindelijk 6-3 voor ESA was.

Een uitslag waar sommige Elistha spelers geen vrede mee konden hebben en de teleurstelling was bij een enkeling dan ook groot. Daar was echter geen reden voor, want Elistha had geknokt waarvoor het waard was en een uitstekende wedstrijd gespeeld.