6675AW
VALBURG
tel. 0488-431358

Een mooi weertje, een voorwedstrijd van de JO-8, pupillen mee het veld op. Het was een perfecte middag voor een leuke pot voetbal. De gastheren hadden een heuse pyro in gedachte, dat pakte niet helemaal uit zoals bedoeld (ga ik maar even van uit)
De start van de wedstrijd waarschijnlijk ook niet. Goed en wel aan de wedstrijd begonnen en Ryan jankte een vrije trap in de kruising en dus een droomstart voor Elistha.
Valburg was verrast door het jeugdig enthousiasme van ons team, de aanvangsleeftijd was 19.3 jaar gemiddeld. Met twee 16 jarigen in de basis, nog 1 van 17 en veel jongens van 18 of 19 was er een veredeld A team aangetreden. Maar vanuit de afspraken spelend, met enorm veel inzet en zeer gedisciplineerd kun je ver komen, dat bewees deze middag.
Na 20 minuten konden we de voorsprong verdubbelen, vanuit een hoekschop verdween de bal, al dan niet van de voet van Ryan, in het doel van Valburg. 0-2 wat een luxe.
De 1-2 en dus vernieuwde hoop voor Valburg kwam echter kort na onze goal, onnodig glijden in de 16 meter en de bal ging op de stip.
Vervolgens ontspon zich een waar voetbalgevecht, maar wel een hele sportieve pot. Met veel strijd en beleving werden de duels aangegaan, van goed voetbal was nauwelijks nog sprake. Elistha kreeg nog 1 kans via Mila, die na een individuele actie van afstand net over het doel schoot. Verder was een actie van Cas aan de linkerkant nog dreigend. Valburg probeerde het met veel kracht vanuit standaard situaties.
Na rust eenzelfde spelbeeld, weinig overleg bij de beide teams, vooral hard werken en elkaar het voetballen onmogelijk proberen te maken.
2 kansen voor Valburg via loopacties maar de schoten die volgden waren niet op doel dus geen problemen voor Ayte. Van Elistha aanvallend in de 2e helft nog slechts een 1 op 1 van Bram met de keeper van Valburg te noteren, helaas kwam de laatste als winnaar uit dit duel.
In de laatste fase van de wedstrijd nog meer opportunisme bij de gastheren en in de absolute slotfase leverde dat nog kansen op. Een heuse scrimmage met 3 reddingen op de lijn en geblokte schoten op de 5 meter, als die op beeld was geweest, dan waren de beelden de hele wereld over gegaan.  Dat we die fase overleefden, de ontlading die daarop volgde en de viering van de overwinning van deze middag, het waren geweldige taferelen voor iedereen die Elistha een warm hart toedraagt.