De Pas 5
6662BK
ELST GLD
tel. 0481-371879

Een nederlaag tegen de ploeg uit Beek, debutant in het zaterdag voetbal. Een goede tegenstander met een mooie mix qua leeftijd, ervaring en talent. In de eerste fase van de wedstrijd leek alleen Ayte zich bewust van het startsignaal van de scheidsrechter, binnen 3 minuten moest hij al 4 keer handelend optreden. Na deze stormvloed aan kansen ontwaakten steeds meer oranjehemden uit de slaapstand. Het leverde via de zijkanten een aantal veelbelovende acties op. De voortzetting vanaf rechts was echter onzorgvuldig, dat is wel een aandachtspunt en niet voor het eerst dat we dat kunnen/moeten constateren. Via links kregen we een prima kans met Sem in een 1 tegen 1 met de keeper van de gasten. Het lukte Sem niet om te scoren.
Aan de andere kant een gevaarlijk moment van de lange spits die stuiterend via de grond de bal in de bovenhoek zag verdwijnen. Hij kon ongehinderd inkoppen, vogeltje vrij.
De gasten uit Beek bleven gemakkelijk combineren zonder veel kansen uit te spelen, Elistha bleef op zoek naar kansen maar deed dit gehaast en onzorgvuldig. Veel verkeerde keuzes in balbezit en weinig energie en initiatief, het wachten was op de rust.
Helaas kwam die nadat we de 0-2 binnen kregen via een simpele individuele actie. Een vrije trap naar de compleet vrijstaande rechtsbuiten die eenvoudig het duel won van Nathan en in de korte hoek kon binnenschieten.
Na rust direct een kopkans voor de ingevallen Sebastiaan, de keeper kon eenvoudig vangen. Het spelbeeld bleef hetzelfde, zonder al te veel inspanning bleef BVC overeind. Echt op zoek naar meer goals gingen ze niet. Elistha kreeg nog een kans via een schot van afstand van Mila, ook hier de keeper als winnaar uit de strijd. In de laatste 5 minuten een bal van Angelo op de paal, dat had nog voor wat schwung kunnen zorgen, maar de bal rolde aan de verkeerde kant over de lijn.
Het was zoals Ryan inderdaad verwoordde, al spelen we nog een uur, we hadden niet het gevoel dat we konden scoren vandaag.