De Pas 5
6662BK
ELST GLD
tel. 0481-371879

Uiteindelijk een vrij kansloze missie deze zaterdag. Vervelend om telkens maar naar de afwezigen te wijzen, maar 10 van de 18 selectieleden afwezig ivm blessures, er is maar zoveel dat een kleine club kan opvangen. Een tegenstander die alleen in het eerste kwartier een aantal keren in verlegenheid kon worden gebracht. Dat begon al in minuut één, een doorbraak van Nathan Polaseke via rechts, een prima loopactie van Mila en diens schot via een been over het doel van de gasten. Al snel bleek waarvoor we al angst hadden en dat in de bespreking ook hadden aangegeven, kopkansen via voorzetten vanaf de zijkant. De spits van 2 meter 6 wist het net nog niet te vinden. Maar de fysieke kracht van Kolping, en het feit dat ze een prima spelopvatting hebben, dat maakte het voor ons erg lastig. Tel daarbij (maar weer eens op) de jeudigheid van onze ploeg, het fysieke nadeel maar ook de tactische bagage en ervaring en het was wel duidelijk dat dit een vervelende middag zou worden.
Nogmaals, het eerste kwartier was alleraardigst, in balbezit was het in deze fase prima, maar dreigend konden we nauwelijks worden. Te weinig diepgang, gebrek aan kracht en tactisch vernuft. Kort voor het half uur kregen we een enorme waarschuwing, balverlies van Michael leidde een doelpunt in maar John had buitenspel geconstateerd. 30 seconden later lag de bal alsnog achter Ayte, snel genomen vrije trap, geen goede veldbezetting, niet op tijd doordekken, een opeenstapeling van foute keuzes en dus 0-1
Kort voor rust nog een kans voor Nathan P, hij wist zich alleen voor de keeper geen goede poging op doel te verschaffen. Aan de andere kant een minuutje later wel de 0-2, een voorzet van de zijkant en in de 5 meter was het een kansloos duel tussen Cas en de boomlange tegenstander. Helaas met 0-2 de rust in.
Na rust weer de eerste kans voor Elistha, Bram wist hem niet te benutten. In de 9e minuut een verkeerde inschatting van Nathan P die daarmee de weg naar ons doel volledig vrijgaf met een 0-3 tot gevolg. De wedstrijd was hiermee natuurlijk wel gespeeld.
Dat de score uiteindelijk nog verder opliep was een beetje te danken aan persoonlijke fouten op het middenveld, waar de koppies inmiddels wel waren gaan hangen. Eerst simpel balverlies van Silvio en een minuut later hetzelfde verhaal voor Sem, de tegenstander pakte deze cadeautjes gretig uit. In de slotminuut viel ook nog de 0-6, dat was er nog één voor de boeken.
Hard gewerkt, gedaan wat er binnen de beschikbare mensen mogelijk was. Komt goed, alleen vandaag nog niet.
Nog het vermelden waard het debuut van Milo Staal, met hem in de opstelling eindigden we deze wedstrijd met 7 A spelers  in het veld.