Eerste overwinning in 2022 voor het eerste elftal

Drielsedijk 17
6841HJ
ARNHEM
tel. 026-3814718

Bij de derde comeptitiewedstrijd van ons eerste elftal vielen dan eindelijk de eerste punten van 2022 te noteren. In een wedstrijd met 2 gezichten werden de punten in de wastas meegenomen. Op basis van het spel in de eerste helft logisch. Elistha dicteerde de gehele eerste 45 minuten het spel. Een vrije trap van Marciano en even later een één op één van Angelo waren in die fase de gevaarlijkste momenten. Geheel logisch was het dus ook dat we op voorsprong kwamen, een pass van Silvio op de diepgaande Angelo en ditmaal bleef hij alleen voor de keeper koel.
Elistha bleef heersen en had van de gastheer niets te duchten. Het lukte echter niet om de 0-2 te maken, er lagen echt mogelijkheden maar of we vonden de keeper op onze weg óf de bal ging naast of voorlangs. De enige keer dat Zuid Arnhem in de zestien meter aanwezig was leverde in minuut 45 gelijk een tegentreffer op. Een prima individuele actie op de achterlijn en het lukte de spits om de bal ineens achter Ayte te schieten.
Wat een domper, want 0-2 of 0-3 was gezien de eerste helft helemaal geen gekke stand geweest.
In de kleedkamer aangekomen overheerste teleurstelling, want hoe kon het nou 1-1 staan???
Het vertrouwen was echter groot, met het spel van de eerste helft was niets mis, dat opbrengen zou echt nog wel doelpunten opleveren.
Maar na de thee was alles anders, Het begon al met een hachelijk moment binnen een minuut of 3, een bal voorlangs kon nog net worden weggewerkt door Rowan. Zonder verder gevaarlijk te worden nam Zuid Arnhem het initiatief over, tot kansen kwamen we zelf niet meer.
Volledig uit het niets stonden we halverwege de tweede helft toch ineens op voorsprong, een slap schotje van Ryan werd volledig verkeerd beoordeeld door de keeper van de Arnhemmers. Ter verdediging van hem, er liepen wel heel veel mensen in de baan van het schot.
De gastheren namen meer risico om tot de gelijkmaker te komen, maar we vorige week nog gevaarlijk werden in de tegenstoot, daar konden we deze week geen vuist maken. Veel onlogische keuzes en slordig balverlies zorgde voor druk op onze laatste lijn. Die bleven echter fier overeind en zo nam de druk richting ons doel wel toe, maar Ayte hoefde nauwelijks handelend op te treden.
In blessuretijd moest hij dat nog wel een keer doen, een vrije trap op de rand zestien meter pakte hij vakkundig uit de bovenhoek.