Doelpunt in minuut 95 kost Elistha 1 een punt

Suikerbergseweg 6
6604AE
WIJCHEN
tel. 024-6415071

Als je het verslag rond deze wedstrijd in de krant leest of de statistieken erop na gaat slaan zul je denken dat het een schopppartij van Elistha zijde is geweest. Of wangedrag richting scheidsrechter, niets is minder waar. Toch is dat vooral wat blijft hangen bij mensen die vragen naar de wedstrijd, wat is daar allemaal voorgevallen?
Een goede tegenstander, Woezik, goed in balbezit en voetballend met een idee. Toch konden we bij vlagen heel goed mee in deze wedstrijd en nadat we 2 hachelijke momenten hadden overleefd en wat meer rust in ons eigen balbezit konden krijgen, in die fase namen we zelfs brutaal een voorsprong. Een prima bal achter de verdediging van Noa, een goede loopactie van Jurre en een prachtige lob over de uitgekomen keeper.
Voor rust nog een aantal kansen voor Woezik maar ook nog een grote kans voor de doorgebroken Marciano, met een speler vol aan zijn shirt hangend ging hij de zestien meter in en kwam tot een schot. Het is van belang om dat hangen aan de shirt te vermelden, want waar eerder Cane een gele kaart kreeg na voordeel voor Woezik, daar gaf de scheidsrechter hier geen geel. Niet erg consequent dus.
De kaart van Ryan en later die van Noa waren terecht gegeven kaarten, Woezik ontving er voor rust 1.
Waar Woezik de gehele eerste helft in woord en gebaar liep te zeuren tegen de beslissingen van de scheidsrechter, daar hielden onze jongens zich voorla bezig met het organiseren van de ploeg. Met een voorsprong de rust in, dat was lang geleden.
Na rust begon de scheidsrechter te strooien met kaarten, koud op het veld kreeg Jord geel, want volgens Woezik was dit al zijn derde overtreding. Hierop gaf de scheids dus geel en deze kaart hield hij bijna de gehele 2e helft in zijn hand. Verkeerde plaats ingooien (Jericho) geel. Een vallende speler na een schouderduw van Marciano (hoop theater van de speler) geel, Angelo die de speler aanspreekt op zijn theater, je kunt het al raden, geel.
Een aanval waarbij Marciano soleerde richting 16 meter gebied en vlak daarvoor ten val werd gebracht leverde dan weer geen geel op.
Natrappen bij een actie van Sem, geen kaart. Knap dat de ploeg bezig bleef met voetbal en organisatie en niet met de man in het zwart.
Angelo kreeg nog een kans op de 0-2, alleen voor de keeper schoot hij recht tegen de doelman aan. De druk van Woezik nam toe, maar ze kregen de bal er niet in. Een puike redding van Ayte was nodig om op voorsprong te blijven.
Aan de andere kant een kans voor Ryan, zijn schot ging over en naast, Woezik miste nog maar eens een dot.
In minuut 74 een korte corner waar we niet alert waren, hierdoor waren we uit positie en de bal verdween in de verre hoek.
Even van slag waren we hierdoor, want bijna vanaf de aftrap kreeg Woezik de bal cadeau en de kans op 2-1, gelukkig verdween de bal naast het doel. In de laatste fase van de wedstrijd bleef Woezik op jacht gaan naar de overwinning, maar dat leverde aan de andere kant heel veel ruimte op. Vanuit die ruimte kregen we nog 3 dotten om de voorsprong opnieuw te pakken,, helaas lukte dit niet.
En hoewel Woezik grote kansen had gemist, dachten we dicht bij een punt of zelfs drie te kunnen komen. In minuut 95 echter viel alsnog de 2-1, waar Ayte overtuigd was dat hij de bal al in de handen had, kopte een speler van Woezik (op legale wijze volgens de scheids) de bal binnen.
Dat we kort daarvoor aan de andere kant van het veld, in overtal, een bal pardoes in de voeten van een Woezik speler speelden hielp niet mee bij het voorkomen van dat doelpunt.
Het protest leverde Ayte nog maar eens geel op en frustratie bij Cane die geheel onnodig zijn tweede gele kaart van de middag pakte.
Wat zeker het vermelden waard is, het debuut van A speler Job, die op het middenveld een prima pot op de mat legde.

2 potjes gespeeld na de winterstop, 2 maal een wedstrijd waarin we resultaat konden halen. Vaak was dat gevoel voor de winterstop wel anders.