De Pas 5
6662BK
ELST GLD
tel. 0481-371879

De trouwe lezers van de wedstrijdverslagen hebben kunnen volgen dat het eerste geteisterd wordt de een ware blessuregolf. Zo moeten we al sinds de voorbereiding een beroep doen op A spelers en sporadisch op oud gedienden. Zo ook voor de wedstrijd tegen Alverna, bij deze wedstrijd konden we niet beschikken over maar liefst 8 spelers uit onze selectie. Maar zoals er dan door de staf vaker is aangegeven, de nadruk moet niet liggen op wie er niet zijn, maar op diegene die er wel zijn.
Zo gingen we van start met een ploeg waarvan de gemiddelde leeftijd 19 jaar en 2 maanden was, de bank was zo mogelijk nog jonger (18 jaar en 4 maanden) De tegenstander een elftal met bijna alleen maar spelers van rond de 30 jaar, uit Wijchen, die hadden de eerste wedstrijd met 7-0 gewonnen.
Maar een tot op het bot gemotiveerde groep verscheen aan de aftrap en ging volop de strijd aan met de gasten. Veel inzet, veel discipline en bij vlagen ook goed voetbal lieten onze jongens vooral in de eerste helft zien. We speelden in balbezit ook met lef en geduld, dat lef werd na 7 beloond met een prachtige treffer, voetballend van achteruit kwamen we via veel schijven onder de druk uit en bij de goal van Alverna, daar werd Marciano bedient door Jurre en de voorsprong was daar.
De eerste kansen voor Alverna kwamen vlak daarna, de boomlange spits kreeg in minuut elf een kopkans en even later schoot hij ruim naast het doel. Elistha bleef echter goed en gedurfd spelen en na 14 minuten had de mee opgekomen Jord de 2-0 op zijn schoenen, helaas ging zijn schot niet op doel. Vervolgens ging Carlito 1 op 1 met de keeper, die kon met een voetje nog redding brengen. Na deze prima openingsfase ontwikkelde zich een spelbeeld waar Alverna ver van ons doel de bal mocht hebben, tot kansen kwam het in deze fase niet.
De eerste noemenswaardige kans viel te noteren voor Carlito, zijn schot ging helaas recht op de keeper af. De 2-0 vlak voor rust kwam op naam van Angelo na een assits van onze keeper. Ayte ving een makkelijke bal en had oog voor de slechte organisatie aan Alverna kant, hij stuurde Angelo weg en die schudde nog 1 verdediger van zich af en scoorde op een prima moment zo vlak voor de thee.
Dat er met krachten was gegooid was in de kleedkamer wel te merken, de rust moest echt worden gebruikt om bij te tanken. In het eerste deel na rust was het Alverna dat ons verder terug drong, we zaten iets minder kort en vooral in balbezit behielden we de rust en het overzicht iets minder. Na 51 minuten een geweldige verdedigende actie van Jericho op de lijn, hiermee voorkwam hij de aansluitingstreffer. Die viel 6 minuten later alsnog, een lange bal werd door 3 spelers niet goed beoordeeld en Alverna was terug in de wedstrijd. Alverna rook bloed en een redding van Ayte in de korte hoek voorkwam de gelijkmaker. Even later kreeg Alverna vanuit een standaardsituatie nog een kopkans, de bal ging gelukkig ruim over.
In deze fase was het overleven en we kregen na 72 minuten wat lucht na een geweldige actie van Angelo, eenmaal in de 16 meter behield hij het overzicht en Marciano schoot in de korte hoek de 3-1 binnen. Vlak na deze goal moest Ayte weer handelend optreden en hoe belangrijk ook die redding was bleek even later. Sem, koud in het veld, pikte een bal op in de verdediging van Alverna, die inmiddels al door een aantal spelers was verlaten, hij zag zichzelf plots alleen op de keeper afgaan en bleef oog en oor houden voor de inmiddels bijgesnelde Angelo. De bal ging breed en na 76 minuten stond het 4-1. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld, Alverna gaf het op en Elistha speelde het duel verder rustig uit, in die periode leverde dat Angelo nog bijna een hattrick op, ware het niet dat de keeper van de gasten zijn schot keerde.