Stevige pot tegen Veluwezoom eindigt in een gelijkspel

1 - 1

Veluwezoom 1

31 augustus 2021 20:00

Max Poelman

Oefenwedstrijd nummer 4 en de tegenstander is Veluwezoom, een zondag 4e klasser. Ook hier weer een echt eerste elftal waar onze jonge groep het tegen op moest nemen. Volwassen kerels en spelend op en soms over het randje, zowel fysiek als ook verbaal. Een mooie test om te kijken hoe we hier mee omgaan. We hebben al vaker geschreven hoe jong de selectie is, om dit te onderstrepen, de laatste fase speelden we met een gemiddelde leeftijd van 19.09 jaar oud. Van deze ploeg mogen er nog 6 spelers in de A spelen, mooi voor deze jongens om de ervaring nu al op te doen. Maar het geeft ook aan hoe krap de selectie is waar we mee aan de slag moeten als club.
Toch een zeer tevreden gevoel na afloop van de wedstrijd, vooral in de eerste helft lieten we regelmatig zien waartoe we in staat zijn. De eerste fase speelden we prima en via Marciano kregen we 2 kansen, naast en een lob over het doel. Daarna een fase waarin Veluwezoom kansjes kreeg bij verkeerde keuzes in de laatste linie,  Ayte stond op zijn post.
Na dertig minuten een mooie aanval via Pablo, Sem die goed doorzette en met een klein tikje Noa wegstuurde, die schoot raak in het uiterste hoekje, 1-0 voorsprong dus.
Met deze stand gingen we ook rusten, direct na de rust een rommelige fase waarin we de bal niet meer in bezit konden houden, Ayte hield ons in deze fase op de been. Toch kregen we een goal om de oren, in de 20ste minuut benutte de spits van Veluwezoom de gegeven strafschop. Na deze gelijkmaker kwam er weer wat meer voetbal in de ploeg, we hielden de bal in de juiste ruimtes wat meer in bezit en konden zo onder de druk uitkomen. Via een kopbal van Jurre op de lat en een schotkans voor Ryan waren we nog dicht bij een 2e goal. Maar die had ook nog aan de andere kant kunnen vallen. Als team goed hersteld van de slechte beurt van jongstleden zaterdag, hier kunnen we weer mee door.