Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 19

Admiraal Helfrichlaan 99
6952GD
DIEREN
tel. 0313-427938

Een pak slaag voor ons eerste elftal, dit bij de eerste officiële wedstrijd in tijden. Dieren, een zaterdag derde klasser (uit de linkerrij) was duidelijk een maatje te groot. Snel, behendig en met een enorm loopvermogen, we kwamen al snel verdedigend in de problemen. In minuut 4 een counter en de achterstand, niet de start die je wenst natuurlijk. Dan 2 minuten later aan de andere kant Angelo alleen voor de keeper, die brengt redding en 25 seconden later ligt de 2-0 in het netje. Toch speelden we de gehele eerste helft in balbezit prima, dit leverde uiteindelijk 3 open kansen voor Angelo op en nog een mooie vrije trap van Noa. Alleen heb je als ploeg niet altijd de bal, en dan moet je het beter doen. Gezamenlijk druk zetten, verdedigen begint bij de aanvallers natuurlijk. Lange bal eruit halen en goede (rug)dekking aan de achterkant. Dat was vandaag niet goed verzorgd. Maar zoals aangegeven, de eerste 45 minuten waren zeker in balbezit hoopgevend.
Na rust een heel ander verhaal, Dieren was wat slordiger maar wij wisten geen moment een vuist te maken. In babezit was het na rust onvoldoende, te weinig beweging en een lage denk en handelingssnelheid, hierdoor brachten we elkaar telkens in de problemen. Ook nu weer duidelijk te zien dat we conditioneel nog lang niet op het gewenste niveau zitten. Dit verklaard ook de 3 intikkers die Dieren na rust scoorde.
Al met al een slechte week, niet door het spel maar vooral door de vele blessures die we opgelopen hebben.