90'

4e klasse A

26 september 2020 15:45

P.H. (Paul) Wijnberg

De competitiestart was niet wat we er van gehoopt hadden. De gasten uit Malden bleken een flinke maat te groot voor onze jeugdige ploeg. Met 7 tieners in de basis waren we tactisch niet opgewassen tegen een prima ploeg die begonnen waren aan de competitie met een overwinning. Veel balbezit voor de gasten en voor Elistha veel gaatjes dichtlopen en proberen de ploeg ver van het doel te houden. Dat lukte best aardig want in het eerste kwartier was er natuurlijk het overwicht van de tegenstander kansen vielen er niet te noteren in deze eerste fase. De eerste 2 keren dat er een keeper handelend moest optreden stond Stefan op zijn plek en na 19 minuten kregen we zelf voor het eerst de gelegenheid om een speldenprikkie uit te delen, een snelle uitbraak via Carlito kon voor de goal niet worden binnengelopen.

Na 27 minutenwas de druk van Juliana dusdanig toegenomen dat we 2 maal in de fout gingen, eerst de matige trap van Polly en vervolgens de onrust bij Neeteesh, de spits (raakte hij de bal nou wel of niet?) pakte dit cadeautje uit en zo stond het verdiend maar onnodig 0-1.

In de volgende fase veranderde er niet veel aan het spelbeeld, Juliana de ploeg die de bal makkelijk rond liet gaan, Elistha die vooral probeerde de schade te beperken en via de counter loerde op wat mogelijkheden. Die kwamen er ook, na 39 minuten een schotje van Jurre, waar een metertje of wat doorlopen wellicht beter was geweest. Na 41 minuten zelfs een vrije kans voor Michael, weggestuurd door Ryan. Ook hier was doorlopen wellicht een betere optie geweest. Je hoopt dat dit vertrouwen geeft voor het restant van de wedstrijd maar we kregen voor rust alsnog een tik op onze neus. Op de rand 16 meter een duel verloren (veel te lief) en de 0-2 lag binnen en dan ga je toch zuur de rust in. De voorsprong was verdiend, laat daar geen misverstand over bestaan, maar de goals geven we te makkelijk weg. Heel veel andere kansen had Juliana ondanks al dat balbezit niet weten te creeren, dus in de wedstrijd blijven is dan het devies.

Na rust al snel een kans voor Juliana, Stefan stond op zijn post. Hierna hetzelfde spelbeeld, Juliana makkelijk spelend en met veel positiewisselingen eenvoudig de bovenliggende partij. Grote kansen wisten ze nauwelijks te creeren. In de 20e minuut de beste Elistha kans, Marciano schoot de bal over het doel van de gasten. Na een counter wisten op het half uur Stefan en Jericho op de lijn redding te brengen, des te zuurder dat vanuit de ingooi alsnog de bal achter onze doelman verdween, daar stonden we even niet op te letten. In het vervolg viel ook nog de 0-4 voordat Rowan de spreekwoordelijke eeer konden redden vanaf de strafschopstip.